Expekt skaffar ny licens – Ny bonus till ALLA spelare!

Till Expekt!

Reffen & Kjellberg spelar in över 600 000 kronor på V86 21/2!!

Till laget!
Skribent: Simon Nilsson
Publicerad: 18/9 2023 kl 19:07

Utlandskollen – Vecka 38

Utlandskollen – Vecka 38!

Utlandskollen. Tanken med detta koncept är att bedöma hur de de nya utländska hästarna som startar i Sverige för första gången står sig mot våra svenska hästar. Huvudfokus kommer ligga på de sydeuropeiska hästarna som kommer eftersom de loppen oftast inte sänds via ATG, vilket överlag gör det svårare för folk att hitta information samt lopparkiven om de hästarna som intresserar en själv. Överlag brukar de sydeuropeiska hästarna ha för lite pengar på sig när de startar i Sverige för första gången eftersom de finns mindre pengar att tävla om nere i Sydeuropa. Därför blir det extra intressant när de gör första starten på svensk mark.

Det kommer inte läggas så mycket fokus på hästarna från Norden eftersom de startar mer kontinuerligt i Sverige och är lättare att hitta i lopparkiven. I Boden t.ex startar det många hästar från Finland och många hästar från Danmark tar resan över till Jägersro. Därför blir huvudfokus på hästar från t.ex Italien, Tyskland, Holland, Frankrike mm.

Målet är att publicera ett inlägg i veckan där undertecknad täcker av alla nya utländska hästar som startar på de stora spelformerna under den veckan. Värt att tänka på är att det kan vara så att det inte startar någon utländsk häst för första gången under veckan, vilket betyder att det inte publiceras ett inlägg. De utländska hästarna som inte fått några kommentarer har redan startat på svensk mark och deras lopp finns att se på ATGs lopparkiv. Undantag kan dock ske med hästar som inte startat på ett längre tag på svensk mark, eller hästar som startat på svensk mark men ej gått felfritt.

Hästarna kommer värderas utifrån en femgradig skala där 1 är lägst och 5 är högst. Värderingen bedöms främst på hästens kapacitet, men tas även med hästens startspår och konkurrens för dagen. I t.ex voltstart så bedöms hästen mycket på vilken kapacitet den har sett till volten den står på. Skalan beskrivs enligt följande:

  • 1/5 – Hästen duger inte i sammanhanget
  • 2/5 – Möter lite för tufft motstånd
  • 3/5 – Duger i klassen
  • 4/5 – Duger väldigt bra i klassen
  • 5/5 – Överlägsen för klassen

Värdering följer nedan.

Halmstad 18/9

V64-3: 2640m Auto

4 Kronos Smart är ny i regi hos stall Kolgjini och är minst sagt svårbedömd på förhand. Senaste starten blev det galopp direkt de vände upp i volten och det går ej att bedöma han på den insatsen. Näst senast såg det dock väldigt bra ut där han travade utvändigt ledaren i nästan hela 3000 meter, stod emot bra då till tredjeplatsen. Även för tre starter sedan valde man just positionen utvändigt ledaren och höll den gången bra till andraplatsen. Min uppfattning är att det är en häst som tål att göra mycket jobb själv. Det som oroar dock är att det är debut bakom startbilen. Det kan såklart fungera hur bra som helst, men även slå åt det andra hållet, det vill säga galopp. Oavsett vad är distansen nu en fördel och det är ett intressant nyförvärv stall Kolgjini har hittat sig. Inget hett segerbud idag, men kan vara värd att plocka med på ett par streck. Tas med vid gardering.

Värdering – 3/5

V64-6: 1640m Auto

10 Marvellous Steel är ett intressant nyförvärv för Rick Ebbinge ifrån Tyskland. Hon har tidigare tränat och körts av Dion Tesselar, där ekipaget i de två senaste starterna varit ute i ett försök respektive final av Tyska Stoderbyt. I finalen senast tog de hand om ledningen enkelt initialt, men valde sedan att släppa till en mer betrodd konkurrent. Därefter blev man kvar i rygg ledaren hela loppet igenom med vad som såg ut att vara krafter sparade bakom. Tyvärr skedde det ett störningsmoment inför slutkurvan där hon blev störd av hästen framför som galopperade, vilket ledde till att kusken fick ta upp och efter det fick hon inte upp farten igen. I försöket såg hon dock fin ut där hon kvalade in sig till finalen på ett bra sätt genom en andraplats. Synd med bakspår nu i Sverige debuten då hon är väldigt startsnabb. Men hon har mött några av de tuffaste damerna nere i Tyskland och med tanke på kapaciteten och hennes startsnabbhet som attribut, ska hon absolut räknas i ett lopp som detta. Kommer hon igenom bra från start och får spara speeden till slut, så fäller hon många på upploppet. Varning.

Värdering – 4/5

Jägersro 19/9

V64-6: 2140m Volt

4 Darwih Wise L. var det tänkt för Per Nordström att starta redan den andra september, men blev struken inför den tilltänkta starten. Det är en fyraårig hingst som inte har varit ute och mött de tuffaste hästarna i Italien och har sällan gått voltstart som nu är fallet. Senast fick han en bra resa i andraspår stora delar av loppet, men när anfallsorder i tredjespår gavs, så bet inte spurten särskilt bra. Det resulterade med en tredjeplats, men i ett lopp med fem hästar felfria var det inte särskilt imponerande. Senaste starten i den Italienska voltstarten blev det galopp direkt de vände upp på banan, men hittade sen igen fötterna och travade iväg. Voltstart känns inte som ett plus och han får nog svårt att vinna direkt i debuten för Per Nordström. Duger på startvolten men inte så mycket mer.

Värdering – 3/5

Åby 21/9

V64-6: 2640m Auto

4 Company S.M. är Italienskfödd i grunden men har under det senast året tävlat väldigt mycket i Frankrike och gör nu en väldigt intressant regidebut för stall Lövgren. De fem senaste starterna har dock gett blandade intryck där man blandat och gett med galopper och även testat på monte för tre starter sedan. Grund kapaciteten är dock bra för sammanhanget då han har liknande kapacitet som Demon som startar i samma lopp. Vad gäller startsnabbheten så har han visat i Itaien att han kan öppna väldigt bra bakom startbilen, vilket gynnar honom mycket i detta lopp då övriga startsnabba konkurrenter sitter utvändigt. De är dock väldigt svårt att sia om formen då han inte startat på cirka fyra månader. Men kapaciteten är som sagt bra för sammanhanget och har Lövgren ställs i ordning blir han att räkna med i debuten på svensk mark.

Värdering – 4/5

Tack till er som har läst och lycka till i veckan!

Jag kommer även att öppna upp en del V64 system under veckan då jag tycker omgången ser intressanta ut med de utländska hästarna som startar.

 

Leovegas får ny licens – BONUS till båda nya och gamla kunder!

LeoVegas

  • + Dagligt utbud av fasta travodds
  • + Dagligt lunchtrav
  • + Gratisspel för nya kunder
  • + Bra oddsutbud på övriga sporter

Fler aktuella travtips