Testa livet som hästägare – haka på vår andelshäst! Läs mer här!

Till Expekt!

V75 från Jägersro på lördag – se våra populära andelar här!

Till laget!
Albin Kjellberg
Publicerad: 6/12 2023 kl 00:05

Julkampanj på andelshästen Datos Nuncy!

Efter succén 2021 då vi sålde ut 100 andelar i Travcash-hästen Oberon Warframe så är det nu dags för en ny andelshäst för de som missade chansen. Låt oss presentera: Datos Nuncy (e. Nuncio). Nu med julkampanj till och med julafton!
.
Datos Nuncy är inkörd med bravur och tränas för att starta som treåring. Tränare Emma E Johansson säger att det är en stor, ståtlig dam som redan visar att hon tycker att det är hon som bestämmer. Hästen säljs ut i 50 andelar och ett fåtal återstår. De passar vi på att sälja ut i en julkampanj!
.
Vill du köpa in dig så gör du det snabbt och enkelt, utan krångliga blanketter, med bank-ID här!
.
JULKAMPANJ! Köp din andel nu och få Travcash tshirt och mobilskal. Maila albin@travcash.se efter att du betalat din andel och be om tshirt och mobilskal. Ange ”Andelshäst julkampanj” i mailet, så återkommer jag med instruktioner om hur du hämtar hem tshirt och mobilskal.
.
Mer om hästen
.

Mamma Dark Matter har lämnat Narragansett som tjänade över 200 000 kr förra säsongen och även synts på V75, där han blev femma. Letar vi längre bak på moderslinjen hittar vi bland annat att mormors mor Don't Stop Me lämnat Highway Patrol (över 2 miljoner insprunget).

Nuncio, som vunnit Elitloppet, har börjat lysande i aveln och i fjol hade han två döttrar i Svenskt Trav Oaks. En av dessa, Queen Belina, behöver nog ingen närmre presentation. Hon har sprungit in närmare tre miljoner och vann bland annats Breeders Crown för treåriga ston i fjol.

Hästen tränas av proffstränaren Emma E Johansson, Kalmar, som tränar mina egna, delägda hästar. T.ex Ego Sisu som vunnit på V75. Jag har varit på gården, sett hur allt går till och kan gå i god för att allt är noga, korrekt och på hästarnas villkor. I och med att det är en tränare jag själv redan är kund hos kan jag också gå i god för att det fungerar bra att vara kund hos Emma. 
.
Det praktiska
Stoet delas upp i 50 stycken andelar. Varje andel kostar 3000 kr, ingen moms utgår då det är ett kommanditbolag. Man får köpa flera andelar. Man kan köpa en andel både som privatperson och företag. På det tillkommer 500 kr registreringsavgift så Asap KB tar ut för att de sköter administrationen, så totalt 3500 kr per andel i inköp.
Månadskostnaden kommer ligga runt 300-400 kr per andel. I det ingår träning, mat, daglig skötsel, skoning, täcken och utrustning, administrationsavgifter, försäkring på hästen m.m. Tillkommer på månadskostnaden gör anmälningsavgifter till lopp, milersättning vid transporter, kuskprovisioner, och veterinär. I och med att en hästs liv är oförutsägbart kan kostnaden per andel fluktuera några tior varje månad och därför är ALLA månadskostnader ungefärliga.
Utöver allt roligt med att äga travhäst så får alla delägare Svensk Travsports årskort som ger dig fritt inträde till alla travbanor i Sverige.
.
Vill du köpa in dig så gör du det snabbt och enkelt, utan krångliga blanketter, med bank-ID här!
.
VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ:
✅ 9 av 10 hästar bär inte sina egna kostnader. Alltså ska du räkna med att hästägande är ett nöje, inte en investering. Har du inte råd att förlora alla pengar hästen kostar, ska du inte vara med.
✅ En häst kan ha en lång karriär. Tror du inte att du har råd med månadsavgiften i framtiden ska du nog avstå en andel. Det är ofta svårt att sälja hästandelar i andra hand. Men, möjligheten finns att efter 2 år lämna åter sin andel om man vill hoppa av eller inte lyckas sälja sin andel på andrahandsmarknaden.
✅ En hästs kostnader går aldrig att förutspå på exakta kronan (om vi inte ska ta överpris av er varje månad för att vara säkra, vilket vi inte vill). Vänligen respektera att månadskostnaden kommer fluktuera några tior varje månad beroende på anmälningar, långa resor till lopp, veterinär m.m.
✅ Emma, och bara Emma, bestämmer hur hästen matchas, balanseras osv. Som ägare vill man gärna lägga sig i, men det blir ofta pannkaka. Den som är med hästen dagligen känner hästen bäst.

Leovegas får ny licens – BONUS till båda nya och gamla kunder!

LeoVegas

  • + Dagligt utbud av fasta travodds
  • + Dagligt lunchtrav
  • + Gratisspel för nya kunder
  • + Bra oddsutbud på övriga sporter

Fler aktuella travtips