Foto: Jonatan Östlund

GS75 Axevalla 19/3


Referenten
Referenten

Tjenare allesammans!

Skaraslätten är redo denna söndag då Axevallatravet skall till att arrangera GS75-tävlingarna och förhoppningsvis slipper vi samma antiklimax som under gårdagen i Norge. Väderleksrapporten vittnar åtminstone om att det väntar en riktig vårdag, med gott om plusgrader, och då bör inte banmästarna ha några problem med att sätta ihop en bana som inbjuder till körning med valfri balans. Härligt! Nu drar vi igång analysen.

Andelsspel finns numera att rygga samtliga av veckans sju dagar och givetvis inkluderas söndagarna i detta. Hungriga experter som jagar storvinsten finns i Travcash-stallet, där bland annat undertecknad kör ”Reffen GS75-BOMB”, ”Reffens GS7-Special” och ”Reffens Livsfarliga”.

TILL ANDELSLAGET!

GS75-1

Ovisst race över sprinterdistans. Här gäller det att strecka på!

10 Ici Moi var klart förbättrad med jänkarvagnen på i sin senaste start och kämpade verkligen hela vägen in till linjen. Här väntar dock bakspår över kort distans, i samma veva som ett par konkurrenter drar skorna, vilket gör garderingen befogad. 7 Peach kommer också från seger, men gynnas inte heller av utgångsläge och distans. 4 Ängens Starman blir spännande att se utan skor på samtliga hovar för första gången i karriären. 2 Easter M.I. skall kombinera jänarvagn/barfota runt om, vilka är nyheter för den storskrällen. 1 Tjurkhults Stella är loppets ledare. Bör med på kupongen av den anledningen.

GS75-2

Gigantiskt favorit. Känns klart obefogat.

Visst, 6 Vision Of Gideon kommer till start med tre raka segrar och visst kommer även hästen att placeras i ledningen här relativt omgående… Men! Den fyraåriga valacken saknar lopp i kroppen, i samma veva som motståndet hårdnar betänkligt. Orkar knappast stå emot hela vägen och är knappt värd ett streck till hutlösa 60% i skrivande stund. Duon 10 Uberty Face och 13 Luca Vialli Boko är två tuffingar, där den förstnämnde lättas i balansen och den andre har ett spännande utgångsläge att utnyttja. Skall markeras på kupongen. Där framme noterar vi barfota runt om för första gången i karriären på 2 Zelma de Castella.

GS75-3

Kvartett sticker ut.

4 Aguero var jätteduktig i sin montédebut och nu rycker samtliga skor på hovarna. Julia Andersson är en mycket skicklig montéryttare med en hög träffprocent. Spännande ekipage. 8 Italy Mearas fungerar fint i disciplinen och dominante Jonathan Carré är alltid värd en markering. 9 Country Sound rids mot ledningen i felfri löpning och blir då svårfångad. 10 Woustra är kvick i benen och barfotabalansen är ett plus i kanten. Övriga göra sig icke besvär denna gång.

GS75-4

Ytterligare en överstreckad favorit. Gardera väl.

2 Madonna F. har gjort det bra vid två raka segrar, men visst har det sett bättre ut än var det varit i oerhört beskedliga gäng. Här kommer säkerligen hästen köras i ledningen från spår ett i volten, men det måste till en rejäl rekordsänkning om det skall räcka någonvart ändå. 7 Raxer Af Knukebo är en riktig tuffing som inte alls behöver köras snyggt. Förhoppningsvis är Anders Källberg offensiv. 3 Listas Bailey och 4 Tarmac kommer smygas med bakom favoriten. Fart och kunnande till att överraska.

Tips! Gå med i Travcash Facebook-grupp och snacka trav med oss och över 22 000 andra. Den hittar du här!

GS75-5

Nyförvärvet är svårbedömt. Fågel eller fisk?

8 Donnafugata Font är en ny italienare, efter Ready Cash, i Rick Ebbinges stall och fyraåringen har hunnit med tre segrar på åtta starter nere i Nederländerna. Stoet har ett fint rekord och står troligtvis relativt billigt inne i loppet i förhållande till kapaciteten. En chansspik för den våghalsige. 6 Milles Tobin har påvisat fina takter i lindan av sin karriär och årsdebuterar nu. 9 Luan Amor V.S. kommer vara vassare nu med barfotabalans och 11 Marcelo Vieria kan en del och får ny kusk upp.

GS75-6

Roligt lopp! Flertalet fina kusar i fältet.

13 Beartime är helt klart bäst i gänget, men valacken återkommer nu efter ett längre uppehåll och då är frågan hur det är med formen. Kul att se hedersknyffeln tillbaka, åtminstone. 14 Address Boko håller på att jobba sig tillbaka efter gott om problem på vägen. Satt fast i sin senaste start och är säkerligen taggad värre nu. 11 Gerben står fint till i loppet. 8 Draupner kan spurta vasst och har gått framåt med genomköraren. Där framme har duon 3 Boss Design och 5 All In Face kapacitet till att hålla igång in i det sista. Den sistnämnde skötte sig väl i ny regi nyligen.

GS75-7

Klurigt stolopp avrundar omgången.

3 Laferrari Dimanche skall nu till att debutera i ny regi och det blir givetvis jättespännande. Kapabel dam detta som skall tävla utan skor på hovarna för första gången i karriären. 2 Marble Arch är mycket startsnabb och kan leda detta in i det sista med optimal utrustning/balans. 11 North Dakota får betraktas som skrällbudet. Barfota runt om ger en extra kick i den vanligtvis starka spurten som stoet besitter på en bra dag. Gustav Johansson får chansen som ny kusk.

⚓ Omgångens bästa spik: Donnafugata Font (35%) (GS75-5)

🎇 Omgångens roligaste skräll: Ängens Starman (4%) (GS75-1)

Fin form i laget – Till andelarna!

Publicerad 18/3 2023 kl 21:46

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds