Dagens Dubbel Solvalla 27/5


Referenten
Referenten

Hej på er allesammans!

Förväntan, anspänning, gemenskap, vinnarskallar, världsstjärnor, blod, svett, tårar och en stämning som man kan ta på. Ja, det är bara några av aspekterna och faktorerna i den helhet som går under namnet ”Elitloppshelgen”. Från 1/1 – 31/12 ligger alltid samtalsämnet Elitloppet nära till hands och nu skall ett nytt kapitel skrivas in i historieböckerna.

DD-1: Autostart 2140m

Streckar: 1 2 9

1 Karat River var oerhört stor i nederlaget i sin senaste start och visst hade femåringen segat sig förbi ledande Hidalgo Heldia den sista biten om inte densamme bröt ut och gjorde det hela omöjligt. ”Racing incident” sa Johan Untersteiner efter loppet, vilket inte tröstade undertecknad som hade lirat. Aja, nu får vi en ny chans att jobba in en välförtjänt seger för den högkapabla femåringen och förhoppningsvis går det vägen. Mycket avgörs givetvis redan i starten, där valackens goda startsnabbhet skall kunna räcka till för att svara upp ledningen… Och då är loppet över. Skulle Plan A gå i kras är ekipaget fullt kapabelt till att lösa det även på annat vis. Klar tipsetta.

2 Readly Lavec får dock äran att dubbla systemförslaget, då detta är loppets ledare om någon utifrån lyckas smita förbi tipsettan i spetskörningen. Oskar J Anderssons valack är nämligen en riktig krigare med dirigentpinnen i hand och sexåringen har exempelvis hållit ifrån sig en viss Stoletheshow från positionen i en tidigare start, vilket givetvis är starka papper. Mycket avgörs alltså omgående och här har vi ett ekipage som vet vad som gäller!

9 Hipster Am rattas av Erik Adielsson som har blott en uppgift här framför sig och det är att bita sig fast i de snabba startryggarna så gott det går inledningsvis. Skulle exempelvis tipsettan lyckas svara upp ledningen kan det nämligen bli så bra att ekipaget hamnar i rygg på densamma och då är inte detta en pålle att nonchalera vid luckan i rättan tid. Sexåringen hade exempelvis grepp på Readly Lavec större delen av upploppet vid andraplatsen på Valla i början av april och duger absolut rent kapacitetsmässigt.

DD-2: Voltstart 3140m

Streckar: 4 8 9

4 High On Pepper fortsätter att imponera. Valacken har siktats mot det här loppet hela året och såg verkligen ut att vara helt rätt på det formmässigt i den häftiga upphämtningen i sin senaste start. Femåringen tål att göra mycket jobb över distansen och Jorma Kontios viktigaste uppgift är att köra felfritt inledningsvis. Väl på rätt köl är hästen oöm till den grad att segern kan bärgas på olika vis och strecket är minst sagt befogat.

8 Kentucky River får landa som knapp tipsetta då den högkapabla femåringen står väldigt fin inne i det här loppet rent kapacitetsmässigt. Femåringen hade nog nämligen inte varit chanslös från 40 meters tillägg heller, men nu är alltså hingsten placerad på mellanvolten och med ett springspår dessutom för Per Nordström att utnyttja om så önskas. Undertecknad spekulerar dock i att det hade varit bättre att glida ner i ryggar än att ladda framåt, då det finns en överhängande risk att svar väntar med varma servetter av den tidiga ledaren Imperatur Am och då är det knappast fördelaktigt att ge sig in i striden allt för tidigt över dryg distans. Vi får väl se hur det artar sig i en upplaga som verkligen öppnar upp för spekulationer!

9 Calle Crown var jätteduktig tvåa bakom Önas Prince i Copenhagen Cup och formen bör nu vara bra nära zenit med två genomkörare innanför västen efter ett längre uppehåll. Tomas Malmqvists hedersknyffel till kuse är van stenhård konkurrens och tre varv berör inte hingsten negativt då detta är en rackare som alltid går hela vägen in till mål oavsett vad. Från det här utgångsläget bör rimligtvis Ken Ecce hålla sig på innerspår och åka med till den stund det förhoppningsvis spricker upp över utslagsgivande distans, för att därefter käka upp motståndarna en efter en.

Storform i laget – Till andelslaget!

Publicerad 25/5 2023 kl 01:31

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds