Testa livet som hästägare – haka på vår andelshäst! Läs mer här!

Till Expekt!

V75 från Jägersro på lördag – se våra populära andelar här!

Till laget!
Avd
Hästar
DD-1
4,5,14
DD-2
2,5,12
Enkelraden
5 Ohh Tooma – 5 Icon Mearas
Referenten
Skribent: Referenten
Publicerad: 27/3 2024 kl 23:46

Dagens Dubbel Romme 31/3

Hej på er allesammans!

Rommetravet bjuder på söndagens underhållning i en V75-omgång som kommer tilldra sig stor uppmärksamhet. Här har vi det klockrena DD-förslaget!

DD-1: Voltstart 2140m

Streckar: 4 5 14

4 Kapucine d'Inverne skulle absolut kunna utmana tipsettan och vi ser till fart/kunnande som gick att skönja under fjolåret i tuffa gäng, men här finns det andra faktorer att ta med i beräkningarna som sänker förväntningarna. Voltstart är allt annat än välbekant, vanlig vagn är ett minus, årsdebut och dessutom faktum att stoet ännu inte vunnit lopp. Känslan är således att vi får ta den här rackaren i nästa start istället, eller starten efter det. För dem som garderar i spekulation att tipsettan gör bort sig.

5 Ohh Tooma skall nu till att årsdebutera efter sin första höst/vinter hemma i sanden hos Daniel Redén, vilket garanterat kan ha byggt på stoet ytterligare till nya nivåer. Här selas sexåringen ut i en väldigt passande uppgift, där förvisso det snäva spåret är problematiskt för de flesta… Men den här kusen har varit stabil på benen i tidigare starter i startmetoden och Örjan Kihlström behöver inte heller förhasta sig med att komma iväg pilsnabbt då ekipaget troligtvis får ta över ledningen oavsett vem som innehar densamma initialt. Väl i den positionen är hästen obesegrad på fyra försök och lyser inte ringrosten igenom på dramatiskt manér väntar utökning av den statistiken.

14 Ultra Violet såg inte perfekt ut i stilen i comebacken på norsk mark nyligen och galoppen med varvet kvar kom icke oannonserat. André Eklundhs fina springare kanske led av ringrost och kan då i alla fall dragit nytta av genomköraren som landade innanför västen trots allt. Det sjuåriga stoet brukar alltid ha en stark slutrunda att tillgå i formen, men att plocka 20 meter på tipsettan blir en allt annat än enkel uppgift om badkarskörningen går i lås. Ett garderingsstreck.

Tips! Gå med i Travcash Facebook-grupp och snacka trav med över 25 000 fantaster.  Till gruppen!

DD-2: Autostart 1640m

Streckar: 2 5 12

2 Krakas är en av de startsnabba konkurrenterna invändigt om tipsettan som förhoppningsvis alltså är intresserade av rygg. Mats E Djuse, som nu får chansen bakom Jan Ove Olsens hedersmärr, brukar köra med insidan av pannbenen och då bör rygg med lucka vara ett bättre alternativ för den flyfotade damen än att ha en påställd Westholm utvändigt om sig loppet igenom. Åttaåringen stannade lite väl mycket sista 100 meterna i sitt senaste framträdande, men samtidigt var det en Weekend Fun i ett ruskigt slag som hon försökte följa. Vid gardering.

5 Icon Mearas pratade tränare/kusk Jörgen Westholm gott om inför årsdebuten och hästen levererade då också en snygg prestation med säker seger från ledningen. Det något sega intrycket bitvis grundande sig säkerligen i kombinationen av vanlig vagn, skor på hovarna och avsaknad av lopp… Vilket är ett minne blott nu då sexåringen istället skall tävla fullständigt maximalt och då kan vi också räkna med laddning. Valacken kan nämligen öppna riktigt bra bakom bilen och med ett par invändiga konkurrenter som förhoppningsvis uppskattar en bra rygg är väldigt, väldigt, mycket vunnet över korta häcken. Skulle det landa i en Plan B istället är det då inte heller kört, eftersom den höga höjden och segeraptiten tar in ekipaget i striden oavsett vad.

12 In Love Mearas skall nu till att årsdebutera och hade då säkerligen hoppats på något roligare än korta häcken från spår 12 en snabb vårdag. Örjan Kihlström får åtminstone glädjas åt en strykningen som förmildrar omständigheterna något och skulle det vankas tjuvsvar för tipsettan kommer naturligtvis den här spurtstarke och segervane kusen in i matchen med omedelbar verkan. Ett garderingsstreck.

Drömjackpott på V75 – Till andelarna!

Leovegas får ny licens – BONUS till båda nya och gamla kunder!

LeoVegas

  • + Dagligt utbud av fasta travodds
  • + Dagligt lunchtrav
  • + Gratisspel för nya kunder
  • + Bra oddsutbud på övriga sporter

Fler aktuella travtips