Dagens Dubbel Axevalla 31/12


Referenten
Referenten

Hej på er allesammans!

Årets sista DD-omgång hämtar vi på traditionsenligt manér från Skaraslätten och Axevallatravet.

DD-1: Autostart 1640m

Streckar: 1 7 9

1 Andover Heaven höll farten fint bakom Global Believer i sin senaste start, där känslan var att Stefan Persson försökte lura till sig en lucka… Men istället föll på eget grepp då det just var de längderna som skiljde i mål. Valacken såg åtminstone fortsatt formstark ut och över korta häcken bör det inte finnas andra taktiska upplägg än att fånga upp den överstreckade favoriten (Kövras Joker) och köra så länge som lampan lyser. Ola Samuelsson selar ständigt ut sina adepter i gott skick och här finns läge att snygga till siffrorna ytterligare i en mycket imponerande säsong (20% i segerprocent).

7 Theycallmesixten påvisade i sitt senaste framträdande att skor på hovarna inte alls var problematiskt som det spekulerades i, utan hästen lyckades istället räta ut frågetecknet genom att vinna på ett mycket enkelt vis. Detta är en kapabel rackare för klassen som nu skall till att tävla i en jänkarvagn för första gången i karriären och då gäller det givetvis att vara med på tåget. André Eklundh är dessutom en maktfaktor på hemmaplan.

9 Babsans Bankir har visat sig duga på rikstoton flera gånger om under säsongen och valacken kommer med ett formstarkt intryck i bagaget efter en enkel viktoria i sin senaste start. Här väntar nu en jättespännande debut över den korta häcken för fyraåringen, vilket bör passa fint då valacken besitter en vägvinnande kombination av speed och styrka inombords. Snabba startryggar och jänkarvagnen på är tilltalande faktorer på förhand, där Niclas Westbergs hedersknyffel gnetar ner väldigt många under slutrundan. Kul tipsetta.

DD-2: Voltstart 2640m

Streckar: 2 9 14

2 Combat Fighter är en talangfull treåring som gjort det bra hela året mot tuffa kullkamrater och nu väntar ett helt nytt test, mot äldre och mer meriterade konkurrenter. Anders Svanstedt andas optimism kring uppgiften med sin springare och undertecknad är beredd att stämma in i detta, då det inte alls är omöjligt att ledningen kan nås och då skall ekipaget till att slås. Med taktpinnen i hand har valacken trivts mycket väl sen tidigare.

9 Hooper des Chasses var givetvis jättesvår att sätta in i tuff svensk konkurrens inför det senaste framträdandet, då valacken hade varit i Europas alla hörn och tävlat dessförinnan. Undertecknad följde hästen nyfiket och noterade då en makalös upphämtning efter en inledande markförlust, där femåringen framförallt flög lågt sista 200 meterna. ”Spelas nästa gång” var lite av en underdrift och nu skall vi ta betalt.

14 Ferrari Sisu blir givetvis favoritspelad med de tidigare prestationerna i resultatraden och här finns egentligen inte mycket att klaga på. Hästen blev förvisso struken inför en tilltänkt start, men det berodde på banan och valacken har knappast tappat sin fina form. Vanlig vagn är en marginell nerväxling, fast det fäller knappast avgörandet.

Jackpott! Till samtliga V75-andelar!

Publicerad 29/12 2022 kl 21:53

Bästa spelbolagen med travodds

Mr Green

 • + Generöst välkomsterbjudande
 • + Höga fasta travodds
 • + Grymt mobilcasino
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Mr Green

Expekt

 • + Grymma i mobilen
 • + Höga fasta travodds
 • + Snabba uttag
 • Inget poolspel
 • Har svensk spellicens
5.0
Expekt

Unibet

 • + Tillfällig superbonus!
 • + Grundare med stort travintresse
 • + Nyhet! Bidrar nu till Svensk Travsport
 • Inget poolspel
4.9
Unibet
Se alla spelbolag med travodds